Wednesday, September 26, 2012

Hello Kitty Gila Sales Coming Soon!

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!
I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty items in Malaysia for a really
long time…
And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are having pre-launch right now and as a special
pre-launch offer, you can have free Cute 3D Hello Kitty
Model at zero cost. If you don’t believe me check it out
for yourself here, while it’s still available:
This special pre-launch offer is valid only till the launch day,
after which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and claim all the
bonuses now:
If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)

Sunday, August 5, 2012

Tips - Save Bajet ke USS

Hye peeps ^^,

Today let me share info yang mungkin menarik minat orang ramai... mungkin la kan... well ramai yang teringin nak pergi USS... tapi bila fikir $68 per head untuk non-peak season and $74 per head untuk peak season.. tu belum convert ke Ringgit Malaysia kan... ramai yang terpaksa memendam niat untuk ke USS tu... sedih tu sudah semestinya kan... tu belum fikir pasal hotel bagai lagi kan... huhu

But now you guys dah tak payah risau... dan boleh tersenyum lebar.. maybe info yang saya akan share boleh buat korang tersenyum riang.... hehe ^^, sebab apa? sebab info-info yang saya share nih insyaallah boleh save bajet korang senang cerita bajet murah ke USS.


1. Tiket USS
Kalau korang nak tahu sekarang dah ada ramai agen yang jual tiket USS nih tao.. yang bagusnya pasal diorang nih adalah diorang jual tiket dengan harga lebih murah dari korang beli kat kaunter USS tu... ok anda dah boleh senyum sampai ke telinga ye... ^^, macam saya and the geng pergi hari tu, cik fatin telah berjaya cari seorang agen yang berwibawa... hehehe... yeah berwibawa dari segi harga... beliau adalah Kak Ros... Price dikira murah RM145 untuk non-peak season dan RM155 untuk peak season bagi dewasa. So anda dah boleh save lebih kurang RM20 untuk tiket. Jimat kan?!... bila korang dah beli secara online, Kak Ros akan emel tiket USS tu dalam format pdf. Then just print out dan korang dah boleh serbu USS =D Senang kan? So sesiapa yang berminat boleh la melawat facebook beliau, klik SINI.

nih contoh tiket dalam format pdf. credits to mudah.my =)



2. Hotel
As for me, kalau setakat nak ke USS or even Singapore pon, cara nak save bajet adalah tidur di JB. Hasil dari carian saya dengan bantuan Mr.Google, Tune Hotel menjadi pilihan hati. Nak tahu kenapa? sebab dia sangat berbaloi-baloi!! hehe... Dengan konsep "5-STAR SLEEPING EXPERIENCE AT A 1-STAR PRICE", korang boleh menginap hotel yang bertaraf ala-ala five stars tapi just pay for one star hotel price. Nak tahu camna boleh jadi camtu pulak. Sebabnya hehe korang hanya perlu bayar apa yang korang guna. Basically hotel nih akan provide bilik dengan kipas. That means kalau korang nak tidur dalam air-cond ada extra charges la ye... same goes with WiFi service dan lain-lain lagi. You want you pay! Begitulah.... Nak tahu lebih lanjut sila tonton video di bawah ^^,



 
 
 
 
Kalau korang nak tahu lagi.. kalau korang bernasib baik macam kitorang hari tu.. korang boleh stay kat hotel nih dengan harga yang murah.. kitorang hanya perlu bayar RM90 untuk 2 malam... murah kan? Kalau korang lebih bernasib baik dari kitorang... korang berpeluang untuk bermalam kat hotel nih dengan harga serendah RM 0... well konsep diorang sama dengan AirAsia sebab mereka memang 'adik-beradik'... Warna pon merah... tak gitu?? haha ^^, So korang selalu-selalulah online web Tune Hotel untuk tengok current promo k ^^, ooohhh one more thing Tune Hotel JB nih jugak provide bas untuk pergi balik ke USS. Sungguh memudahkan dan tiket bas untuk pergi balik adalah RM 23 yang beli secara online dan RM 25 untuk walk-in buyer.


Hopefully entry kali nih dapat bagi info untuk sesiapa yang berhajat untuk ke USS dengan bajet yang rendah. Happy Travelling!! ^^,





Monday, July 30, 2012

Mari Berjimba - Nasi Ayam Pak Mal The Legend

Salam Ramadhan ^^,


Walaupun bulan puasa, but still nak cerita pasal makan-makan jugak... Oppsss tapi bukan makan time bulan puasa okeh... ^^,

Well, siapa yang tinggal atau bekerja di area Shah Alam mesti tahu pasal the best nasi ayam kat Shah Alam nih. Siapa tak kenal dengan Nasi Ayam Pak Mal. Kenapa saya cakap 'The Legend'? Actually 'The Legend' tu saya yang tambah sendiri disebabkan Nasi Ayam Pak Mal nih dikatakan telah wujud sejak lebih 30 tahun yang lalu.. itu apa yang saya dengar laa.. Hebat bukan... ^^,


 


Ok sila jamu mata anda di bulan puasa.. Lepas raya sila serang... hehe ^^, Apa yang menariknya nasi ayam nih adalah pada sos atau sambal nasi ayam tu... Kalau rasa-rasa masa makan sambal tak cukup time makan, don't worrysila jangan malu-malu untuk tambah sambal sebab diorang dah letak bekas sambal atas setiap meja. Silalah tambah sepuas-puasnya. ^^, Kalau atas meja korang takda jangan malu pulak nak mintak kat meja sebelah ye ^^,





For me yang agak selalu pergi makan.. hehe, air jagung adalah kewajipan. Air jagung dekat Pak Mal nih dikira the best. Isi jagung banyak gila!! ^^, Kalau rasa nak sedap lagi sila order air jagung suam. Orang jarang buat tapi saya buat!! hehe.. Seeeddaaappp!!! ^^,




Okeh ini yang saya order seperti selalu. Kalau korang nak tahu camna sambutan hangat kat gerai Pak Mal nih. Sila lihat gamba di bawah... hehehe... ^^,


 


Ramai kan? Kalau hari bekerja lagi la kan... ohhh lupa plak nak bagitahu kat mana gerai nasi ayam Pak Mal nih kan... hehe... Actually korang ada dua options. Camna tu? Actually Pak Mal ada dua kedai. First, dekat Seksyen 11. In specific dekat medan selera dekat kat Caltex. Second adalah restoran Nasi Ayam Pak Mal yang terletak di Seksyen 10 a.k.a cawangan kedua mereka. Kalau tak jumpa sila tanya orang!! hehe confirm diorang tahu,, ^^,



 


Ok let's talk pasal price pulak.. tak mahal dan pasti kenyang! harga sepinggan nasi ayam hanya RM 4.50. Untuk pengetahuan korang, kalau korang tak nak makan nasi ayam korang pon boleh order makanan lain. Bukan nasi ayam je ada kat sini. hehe ^^, korang boleh order Soto, Bihun Sup, Mi Sup, Sate dan macam-macam lagi. Variety kan.. ^^, So apa lagi sila serang dan selamat menjamu selera!! (tapi jangan pergi time siang bulan puasa pulak ye ^^, )

Monday, July 16, 2012

Mari Berjimba - JB & USS - Day 3

Hey peeps ^^,

Tengok title mesti korang dah rasa BOHSAN kan? Ada lagi? Bila nak habis? Dont worry guys, this is the last part.. No more after this.. hehehe ^^,

Well the last day in JB was exciting.. No more in USS sebab third day hanya hari untuk pulang ke kampung halaman masing-masing. Apa yang kitorang buat last day hanyalah menghabiskan sisa-sisa masa kami dengan menikmati makanan-makanan menarik di JB. Nak tahu apa? Jap lagi akan dicerita... hehehe ^^,

After kemas-kemas barang then kitorang check out agak awal dari hotel sebab Mira janji nak bawak pergi breakfast sedap katanya. Makanya Mira picked up kami di hotel dan menuju ke destinasi iaitu MEDAN SELERA MARA LARKIN. Tak tahu kat mana? Landmarknya senang sahaja iaitu Stesen Bas Larkin. Memang betol-betol dekat dengan stesen bas tu. So jangan takut mesti jumpa la... ^^,


Apa yang special yang ada kat medan selera nih? Medan selera je pon kan? Kalau itu andaian korang ternyata itu adalah KESILAPAN! hahaha....


Tadaaaa!!!




Yeahhh its' coming!!! hahahaha... ok ini adalah mee rebus. Kalau datang ke medan selera nih jangan lupa singgah ke kedai Mee Rebus Stulang.. Kalau tak silap itulah namanya. Kalau nak udang banyak-banyak macam dalam gambar kat atas sila order Mee Rebus Special. Harga untuk yang special RM 4.50 sahaja. 


Next!!




Haaa inilah yang paling special sekali. Kat KL kalau ada memang satu keajaiban. huhu... They named it as Kacang Pool. Namanya pon menarik bukan. Kenapa pool? Sorry tak sempat nak tanya. Camna nak makan? Apa yang diajar oleh Mira ialah mula-mula mix semua yang ade dalam mangkuk tu cam kat atas tu... termasuklah telur tu sekali ye tuan-tuan. Then cicah dengan roti tu. DONE! hehe... Kacau dengan telur? YE! SILA KACAU DENGAN TELUR SEKALI. Kalau nak hilang kenikmatan!! hahaha... Harga kalau tak silap RM3.50 satu set. Kenyang wo0.... ^^,

So siapa-siapa nak rancang ke JB lokasi ini perlu ada dalam list anda ye. Rugi kalau tak pergi. ^^,

Ooh lupa plak, before this in previous entry ada mention pasal chicken chop yang murah dan kuantiti yang banyak per plate kan. Well after searching finally I got the info. Sorry pic sendiri takde sebab masa pergi tu kitorang makan kat luar dan agak gelap sikit meja yang kitorang duduk sebab orang ramai sangat malam tu.. takpe asalkan kitorang dah dapat makan kan.





tengok gambar pon dah tahu kan betapa berbaloinya chicken chop yang berharga RM5 per plate. So lokasinya terletak di Bandar Baru Uda.

Wah entry kali nih kerja promote makan je kan. ^^, Selamat mencuba! hehehe






Mari Berjimba - JB & USS - Day 1
Mari Berjimba - JB & USS - Day 2


Wednesday, June 27, 2012

Mari Berjimba - JB & USS - Day 2

Here we go =)


Hye  ^^,

Second day in JB and USS... Actually hari yang memenatkan but really enjoyed!! apa yang memenatkan?? Memandangkan kitorang tak dapat seat untuk bas ke USS dari Tune Hotel tu, so kitorg kena naik bas dari Terminal Bas Kotaraya 2... Nasib lah ada Mira kan kalau tak confirm lost!! Thanks again Mira =) So around 8.30 pagi kitorang dah gerak dari hotel ke terminal bas. Tak sia-sia lah jugak kan kitorang pergi JB naik kereta kalau tak confirm lagi satu masalah. Mungkin ada hikmah jugak bila kitroang tak dapat seat tu. FYI, kalau naek bas dari Terminal Kotaraya tu pon ada bas direct ke USS jugak. So, please dont worry. Apa yang lagi best adalah tiket bas tu lagi murah compare to yang kat hotel tu kan. cuma RM5 pergi dan $5 balik compare to RM25 kalau kat hotel tu. Alhamdulillah jimat!! =) Pasal bas tu plak korang tak payah risau sebab bas sentiasa ada setiap sejam kalau tak silap. So korang bley la plan awal-awal untuk trip korang tu ^^,


recharge energy =D















Walaupun tak dapat pusing-pusing satu Singapore, but still dapat tengok environment diorang sepanjang perjalanan nak ke USS. Tak sia-sia la kan naik bas dapat tengok pemandangan negara orang tambah-tambah lagi negara yang sangat bersih. 

Oh lupa nak cerita pasal imigresion. Yes ini adalah pekara yang memenatkan. Sebab korang kena ada feeling like Running Man kejap. Yep itulah perkara yang korang kena lalui kalau naik bas. First korang kena lari. Sebab korang nak kejar bas. Kalau tak kena tinggal dan korang kena tunggu next bas. But dont worry korang still guna tiket yang sama untuk naik the next bas. So make sure tiket jangan buang selagi tak sampai ke USS. Sama jugak kalau nak pulang ke Malaysia. wahhhh cam la pergi jauh sangat kan... HAHAHA.... Lagi memenatkan sebab lagi sekali korang kena buat benda yang sama bila sampai imigresion Singapore iaitu di Woodlands. Silalah lari sepuas-puas hati korang ye. =)


Dah nak sampai =D


Bas selalunya akan parking di basement Resort World. So naik escalator korang akan nampak landmark USS iaitu globe besar tu. YEAYY!! akhirnya sampai juga ke tempat diimpikan... HUAHUA... wajib posing banyak-banyak kali okeh ^^, Here we go!! enjoy the pictures =)





















Hopefully pictures kat atas bley buat korang berkobar-kobar nak pergi kan.. hehehe... Well, apa yang saya boleh suggest adalah anda wajib naek semua rides kalau sempat. tapi yang paling awesome bagi saya adalah Transformers Ride. Beraturlah selagi boleh beratur sebab rugi kalau tak naik rides with 4D nih =D 

cukuplah kot enrty pasal USS kan.. next entry will be last entry about JB and USS trip. Tapi kalau nak tahu macam mana kitorang plan bajet murah ke USS dan nak dapatkan tiket murah... sila tunggu next entry yaw!!




Tuesday, May 29, 2012

Mari Berjimba - JB & USS - Day 1

^^,

Alhamdulillah... dengan rezeki dan izinNya.. akhirnya jejak juga saya ke Singapura. wah macam la jauh sangat Singapura dengan Malaysia kan... Tapi terimalah hakikat memang jauh okeh... dari KL ke JB pon dah lima jam tau... siapa yang stay JB memang la dah dekat kan... btw saya tak pusing-pusing Singapore pon... cuma masuk sana of course la ke Universal Studio Singapore (USS) kan... well tu la tempat yang diperkatakan sekarang... tambah-tambah lagi kat Malaysia... Siapa yang dah bosan ke Genting Highlands boleh la berubah angin ke sana pulak kan... tapi saya bukan lah sebab dan bosan dengan Genting kan... well seems i like travel right now... ewah ^^,

Perjalanan kami bermula pada hari Ahad, 22 April 2012... ok tarikh keramat yang dinanti-nantikan sangat tu sampai dalam kuliah pon dok menghitung hari okeh... hehehe... kiranya time kitorang pergi tu adalah mid semester break uni kitorang la... dah petang kami sampai JB but before that kami singgah di JOHOR PREMIUM OUTLETS (JPO).


Johor Premium Outlets (JPO)

Well JPO nih tempat apa? senang cerita JPO tempat shopping... of course wanita sangat gemar tempat ini... yang menghalang para wanita untuk kegiatan ini adalah disebabkan wang... begitu juga kami... hehe... hanya cuci mata... at least bila orang tanya and talk about it so kitorang dah tahu kan... lagipun tempat nih memang bukan la main place yang kitorang nak pergi kan... tambah pulak barangan yang jual kat sini dikira barangan branded ye kawan-kawan... 


 








senang cerita siapa yang GILA BRAND anda memang lah digalakkan datang ke sini... GUESS, ADIDAS everything ada ok.. just sedia duit sahaja! hahaha... yang pasti kalau dia buat sale or clearance stock memang berbaloi...


model utama, fatin... tahan nafsu okeh!!

ok after pusing-pusing cuci mata sahaja... around 6.30pm tu kitorang dah gerak ke bandar JB sebab nak check in hotel and kitorang dah janji nak pergi dinner dengan member kitorang a.k.a tour guide jugak la.. sebab dia dah janji nak bawak kitorang makan chicken chop murah... well pasal chicken chop murah will be entry yang lain ok ^^,

back to topic about hotel... kitorang decide untuk stay kat Tune Hotel... one of the reason of course la murah kan... and the other reason adalah kat hotel nih ade provide bas sekali untuk ke USS. so kitorang dah booking sekali tiket bas return untuk ke USS through online. Malangnya bila dah check in kitorang pergi check seat tu brother tu cakap seat untuk esoknya dah full... OH MY!! nasiblah tour guide kami ada... Mira orang JB and dia last minit decide nak follow pergi USS... so kitorang amik balik duit and brother tu bagitahu kat mana kena naik bas... Mira lah heroin kitorang on that day... Thanks MIRA!!

Malam ktorang dinner kat satu kedai chicken chop nih,, memang murah gila and kuantiti yang sangat banyak... malangnya lupa nak snap pic sebab kitorang dapat meja yang gelap... lapar just pikir nak makan je... kalau siapa-siapa nak pergi JB silalah cari chicken chop ini... kenyang dah jimat juga =)


then after dinner, Mira bawak round melawat kawasan... disebabkan dah malam and tak tahu nak ke mana... at last decide lepak di Danga Bay sahaja... lagipun sangat lah dekat dengan Tune Hotel tu...


 










Tamatlah sudah pengembaraan kami di hari pertama... terjahan USS di hari kedua will be next entry... stay tuned ^^,