Tuesday, February 4, 2014

Masih Sama Seperti Dulu...

Assalammualaikum w.b.t

Hello peeps ^^,


Alhamdulillah ... It's still not late rasanya laa kan untuk wish Selamat Tahun Baru (walaupun dan sebulan berlalu.. hehe ^^, ) dan Happy Chinese New Year!! Gong Xi Fa Chai!!


Wow dah lama sangat tak share every moments in my life. If I'm not mistaken, last entry was on September 2012. Fuyoooo, lama gila wehh... In Sha Allah, will try and will do it again sterted FROM NOW! Nampak tak semangat sangat di situ? Haha.. At least semangat dah ada kan. Before ni bersemangat la jugak, tapi asalkan bukak blog je mesti tersangkut kat blog-walking. Sibuk betul nak tahu hal orang. ^^,


In Sha Allah will try to share a few moments yang dah basi BUT mungkin give benefits to all... Dan kemungkinan entry selepas ini banyak related dengan passion baru saya iaitu TRAVELLING!! In Sha Allah. Lets pray for me untuk generate money yang banyak-banyak so that boleh travel selalu and share all the moments and tips kan... 


p/s: HINT!


Well, enough said. Wait yeah!!


Love.




Wednesday, September 26, 2012

Hello Kitty Gila Sales Coming Soon!

A Super Good News to all Hello Kitty Fans!!
I believe a lot of you girls and guys searching around
where to grab for Hello Kitty items in Malaysia for a really
long time…
And today…
Finally… Hello Kitty Malaysia is here..!
They are having pre-launch right now and as a special
pre-launch offer, you can have free Cute 3D Hello Kitty
Model at zero cost. If you don’t believe me check it out
for yourself here, while it’s still available:
This special pre-launch offer is valid only till the launch day,
after which it may be taken off completely. Stop reading this now,
and go to the Hello Kitty Malaysia website and claim all the
bonuses now:
If you’re reading this blog post too late, then you may have missed it.
Don’t leave a comment to complain because there’s nothing I can do.
I DID tell you it’s a limited offer :)

Sunday, August 5, 2012

Tips - Save Bajet ke USS

Hye peeps ^^,

Today let me share info yang mungkin menarik minat orang ramai... mungkin la kan... well ramai yang teringin nak pergi USS... tapi bila fikir $68 per head untuk non-peak season and $74 per head untuk peak season.. tu belum convert ke Ringgit Malaysia kan... ramai yang terpaksa memendam niat untuk ke USS tu... sedih tu sudah semestinya kan... tu belum fikir pasal hotel bagai lagi kan... huhu

But now you guys dah tak payah risau... dan boleh tersenyum lebar.. maybe info yang saya akan share boleh buat korang tersenyum riang.... hehe ^^, sebab apa? sebab info-info yang saya share nih insyaallah boleh save bajet korang senang cerita bajet murah ke USS.


1. Tiket USS
Kalau korang nak tahu sekarang dah ada ramai agen yang jual tiket USS nih tao.. yang bagusnya pasal diorang nih adalah diorang jual tiket dengan harga lebih murah dari korang beli kat kaunter USS tu... ok anda dah boleh senyum sampai ke telinga ye... ^^, macam saya and the geng pergi hari tu, cik fatin telah berjaya cari seorang agen yang berwibawa... hehehe... yeah berwibawa dari segi harga... beliau adalah Kak Ros... Price dikira murah RM145 untuk non-peak season dan RM155 untuk peak season bagi dewasa. So anda dah boleh save lebih kurang RM20 untuk tiket. Jimat kan?!... bila korang dah beli secara online, Kak Ros akan emel tiket USS tu dalam format pdf. Then just print out dan korang dah boleh serbu USS =D Senang kan? So sesiapa yang berminat boleh la melawat facebook beliau, klik SINI.

nih contoh tiket dalam format pdf. credits to mudah.my =)



2. Hotel
As for me, kalau setakat nak ke USS or even Singapore pon, cara nak save bajet adalah tidur di JB. Hasil dari carian saya dengan bantuan Mr.Google, Tune Hotel menjadi pilihan hati. Nak tahu kenapa? sebab dia sangat berbaloi-baloi!! hehe... Dengan konsep "5-STAR SLEEPING EXPERIENCE AT A 1-STAR PRICE", korang boleh menginap hotel yang bertaraf ala-ala five stars tapi just pay for one star hotel price. Nak tahu camna boleh jadi camtu pulak. Sebabnya hehe korang hanya perlu bayar apa yang korang guna. Basically hotel nih akan provide bilik dengan kipas. That means kalau korang nak tidur dalam air-cond ada extra charges la ye... same goes with WiFi service dan lain-lain lagi. You want you pay! Begitulah.... Nak tahu lebih lanjut sila tonton video di bawah ^^,



 
 
 
 
Kalau korang nak tahu lagi.. kalau korang bernasib baik macam kitorang hari tu.. korang boleh stay kat hotel nih dengan harga yang murah.. kitorang hanya perlu bayar RM90 untuk 2 malam... murah kan? Kalau korang lebih bernasib baik dari kitorang... korang berpeluang untuk bermalam kat hotel nih dengan harga serendah RM 0... well konsep diorang sama dengan AirAsia sebab mereka memang 'adik-beradik'... Warna pon merah... tak gitu?? haha ^^, So korang selalu-selalulah online web Tune Hotel untuk tengok current promo k ^^, ooohhh one more thing Tune Hotel JB nih jugak provide bas untuk pergi balik ke USS. Sungguh memudahkan dan tiket bas untuk pergi balik adalah RM 23 yang beli secara online dan RM 25 untuk walk-in buyer.


Hopefully entry kali nih dapat bagi info untuk sesiapa yang berhajat untuk ke USS dengan bajet yang rendah. Happy Travelling!! ^^,